Никола Хаджиев: Върви се към обединение на християнствотоМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. proben каза:

  Много показателно интервю. Възторзи, умиление, сълзлив патриотизъм, „Булгар! Булгар!“. Една официална църковна институция представя нестинарски танци на жадните за духовност немци. Трогателно. А къде са кукерите с хлопатарите, питам аз? Къде са, в края на краищата, въртяните във въздуха кучета от обичая „тричане“? Защо само част от съкровищницата? Покажете всичко, да им вземем акъла на европейците. Срамувах се, докато четох интервюто. За „обединението на църквите“ изобщо да не говорим. Най-добре да се копира тази част от интервюто и да се изпрати в Синода с въпрос: това ли е официалната църковна позиция, изразена от техния служител?

 2. paterp каза:

  Тоя Хаджиев е голяма маскара. Първо на първо не е питал Св. Синод да изнася иконите от музея.2. На иконите се правени незаконни интерполации, като напр. продупчвани са, за да могат да се закачат. Всичко това е документирано. Св. Синод е уведомен за своеволията на този маскара. Освен това е уведомено и Министерстовото на културата, поради същата причина. Тоя плужек се вре навсякъде и се прави на голям словоизлиятел къде ли не, а сега ще ни дава акъл и с кого да се обединяваме. Вън предателите от Църквата!

 3. humility каза:

  „Tsarkvata be palna,za da vzemat sveto Pri4astie ot nashata pravoslavna sveta Liturgiq.S dva portira pravoslavniqt i katoli4eskiqt sve6tenik pri4estqvat katoli4eskite monasi.Tova e unikalno,rqdko sre6tano ne6to“-naistina,unikalno i rqdko sre6tano lukavstvo i besnuvane e tova!!!Svetite otci ne slu4aino kazvat 4e i besovete 6te zavidqt na izobretatelnostta na horata v grehovete,za6toto horata 6te gi nadminem v zloto!Kakvo li pravi Sv.Ignatii Brianchaninov kato ni gleda otgore-pla4e razbira se i se moli da se opomnim,dokato ne e stanalo tvarde kasno.A za Gospod i Presveta Bogoroditsa ne iskam i da si pomislqm s kakva taga sa izpalneni o4ite Im!

 4. Дон Кихот каза:

  Humility, пиши на кирилица или си трай.
  .
  Не може да се разбере от това интервю дали е имало съслужение на православни и католици или причащаване на католици от православни. Във всеки случай има нарушение на каноните, за което Руската църква обикновено низвергва от сан, а Българската мълчи като пукал.

 5. agopsi каза:

  Невероятно стойностно и поучително интервю. Наистина може да се усети духа на хората,които са били там какво им е било мнението за изложбата и за България.
  Браво на Музея и на проф. Хаджиев и Проф. Данаилов,че подписа в последния момент