Свещеник Владко Тасков: Постим от любов към БогаМоже да харесате още...

4 Отговори

  1. lyublyana каза:

    Отец, благодаря ви за хубавите мисли, които споделяте с нас:)

  2. В средите на специалните служби, дипломацията и висшата политика когато трябва да се разработи един човек да служи на властите в него се търсят зависимости. На основата на тези зависимости се правят разработките за да се получи очакването от него. Затова истинският пост, който служи на истината, милостта, справедливостта , честността и достойното възнаграждение на труда и знанията фактически е отказ от зависимостите. Защото българинът е разработван в зависимостта си от любовта, към която той е силно пристрастен, по-силно отколкото към видовете наркотици. Любовта към Бога, според личната представа за Бога, любовта към Родината, любовта към семейството, любовта към децата. На тази основа се извършва зарибяване на населението, което трябва да приеме за свой ръководител висшия клир на БПЦ, който твърди по традиция че е представител на Бога, националните фактори, които представляват Родината и всички, които дават нещо на семейството и децата му. И така у нас няма пости, а има диета.

  3. Постът е преодоляване на зависимостите. Затова християнската култура на Европа изисква от вярващия еготизъм, т.е. себепознание. Заедно с това се иска степен на посветеност при поста, защото финните изкушения на деня отправят предизвикателства, по-големи от изкушенията на храната. За жалост в България малко хора от вярващите преразглеждат характера , т.е. отпечатъка на образованието си, което носи измеренията на атеизма. Малко хора си задават въпроси за възпитанието си, което у нас не се цени, защото сме българи и като такива на нас ни се полагат безплатно блага като здравеопазване, образование, култура и изкуството, които струват време, пари , труд и изискват Божии дарби за създаването им. Ние сме българи, т.е. богоизбрани и в името на националното дело пазим националната ни БПЦ, която се самосравнява със селския си произход и съмнителното си образование. И няма кой да ни води в поста, защото част от кадрите на БПЦ са зависими от превъзходството над нея на светски фактори.

  4. Решил съм да попостя като се огранича от коментари, които любезните модератори на портала имат милостта да публикуват. У нас има едно погрешно фаворизиране на институциите, което по същина е опит за запазване на комунизма. През комунизма има избиване на духовници, пращането им в лагер и в затвор, изселвания, уволняване от работа, забрана на децата им да следват висше образование и назначение на важни служби. Същевременно се води тотална война с религиозната трактовка на живота и се говори , че в Духовната академия ДС е обръщала списъка на кандидатстващите, т.е. последните стават първи в приема – подигравка с думите на Христос. Освен това се налага бездействие на свещениците и духовниците, като с големи мъки и борба на цивилни хуманитаристи на Църквата са признати национални заслуги. При това положение институцията БПЦ не е фактическият пример на нормите на живот във вярата. И Тя продължава да действа конспиративно, което ще И изяде главата в условията на свободна конкуренция.