Иде ли?Може да харесате още...

9 Отговори

 1. Иван Иванов каза:

  Една от противоотровите на такава (вредна?) плява е добрият естетически усет, съчетан с трезвост!… Не знам, доколко това съчетание е вродено и доколко се придобива, знам само, че я има класификацията на хората в „брилянта“ на източната религиозно – философска и поетична мисъл – „Бхагавадгита“, от където със сигурност може да се разбере, че има тъмнодушни хора, една от характеристиките на които (не знам дали е определяща или не за тях, т.е. дали по нея може да се постави диагнозата ) е именно този ужасен плебейски и просташки захлас по данбрауновци и т.н.- всички останали, за които сте споменал в статията!

  И колко са дебели, само , са тези книги! … Какъв отврат!…

 2. Ioan Jelkov каза:

  Сега не се разбра, ти масоните защитаваш(оправдаваш) ли ги или се ядосваш на Дан Браун, че ги рекламира?

 3. Kris каза:

  Манипулация на съзнанието,чрез хаос в съзнанието.Дали има конспирация?Не може да се докаже.Сидеров е наемник и книгите не ги е написал той/мое мнение,и е така/Целта на всички тези книги е да не може човек да разбере кое еистина,кое не е истина.Посява се в сърцето му несмирение.нелюбов,нетърпение,неверие и изкривено тълкуване на светото писание,или абсолютно отричане.Ако се направи опит да се докаге наличието на световна конспирация,ще бъде смешно или манипулация.Но ако искам да ръководя един колектив,най-добре ще е като ръководя желанията му и използват моте съвети и моята храна,моят театър,моят филм,моят вестник.Предполагам и под-небесните сили така ни ръководят,всеки според волята си.

 4. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Йоане,

  Мисля, че съм ясен. Масони съществуват и действат. Имат вестник („Стандарт“), измислят си учени (Овчаров) и владици (името им легион), строят църкви, посветени на измислени светци (Смолян). Те са играли роля във френската и руската революция. Но да се смята, че днес светът се върти от и около масоните е грешка. Има много по-важни фактори от тях, например все по-воинствения ислям и все по-кресливия „научен“ атеизъм.

 5. Андрей Романов каза:

  Не че съм фен на теориите на заговора и върл масонояд, но в Щатите масоните наистина са много силни и това е всеизвестен факт. Стенопис, изобразяващ масонска церемония с Джордж Вашингтон, има в Капитола, масонска символика има върху долара и т.н. Масоните играят значителна роля в основаването на САЩ и историята на страната, а вероятно и в настоящето.

  В страховете от масоните са виновни в значителна степен самите те с техните тайни и конспиративност.

 6. Kris каза:

  Кой командва политбюро,световен пазар,войнствения ислям,световния атеизъм.Не вярвам,че всичко е случаен случай в този синхронизиран и изчислен свят

 7. Теорията на конспирацията е изследвана обстойно. Тя казва, че в света има тайно знание, което е достъпно само на малцина и чрез него се управляват световните процеси. Факт е, че не се знае нищо за резултатите от космическите проучвания и разработките на парапсихологията.Идеята за тайно знание идва още от Средновековието и българите не правят изключение от тази тенденция. По правило българите са предразположени към заговори и мистика, което дава място на всякакви интерпретации и особено на надарени свише хора, които свеждат до знанието на масата тайнствените смисли и послания на загадките. Един такъв изразител на тайното знание беше покойната Ванга, без да влизам в диспут с официалната позиция на Църквата по нейния казус. А за да има тайни общества и скрито знание трябва да се пита Църквата дали е селектирала информация в миналото и дали е давала тълкувания на битието, които в историята на християнското учение са породили съмнения във вярата – извора на идеята за скрито знание.

 8. Альоша Николов каза:

  Чели ли сте тази книжка?! Колкото повече я четете, толкова повече ще намерите реализирано това, което е планирано преди 150-200 години. Въпросът не е в това дали ги има или няма, кой е антихриста и как се казва!? – Големият проблем е, че нашият свят е далеч от Бога и живее в грях и смъртност – пише го и в Евангелието. Там пише, че ще ставаме все по-зли и преди да дойде Христос, ще има голямо страдание, каквото не е имало никога!
  Та – Дан Браун унижава Иисус Христос, а Джоан Роулинг учи децата да правят магии. Щом те стават милионери значи мъдреците са си свършили работата и сега си берат плодовете. Но не знаят, че ще ги съберат когато се представят пред Бога, а не като слугуват понастоящем на дявола.
  Българският проблем е, че в Православната църква у нас е един от най-яките бастиони на комунизма. За последните 20 години почти нищо не се е променило. Даже положението се е влошило. Всъщност окултистите са повече от спасително вярващите! Господи помилуй!

 9. Альоша Николов каза:

  Книгата за която говоря е „Протоколи на ционските мъдреци“. Не мисля, че масоните са толкова безобидни, архимандрит Павле!? В САЩ има 5 милиона масони. Основателите на тази държава са общоизвестни масони – Бенджамин Франклин и Джордж Вашингтон. В Европа и Русия са още толкова. Доцент Димитър Попмаринов, декан на Богословския факултет във ВТУ, преди 12 години ни каза, че на Балканите Турция е най-масонската държава, а България е след нея. Проблемът е , че тези хора са наследници на ония, които разпънаха Христос и още мечтаят за световно господство! Човешката алчност и гордост са способни да се подчинят на Сатаната безпрекословно. Развращаването на хората не е случайно, още повече че се изисква силна и смирена вяра за противопоставянето на световния ред , в който живеем. Той е удобен, но оскотяващ. Превръща хората в консуматори „на ясла“.
  „Войната срещу тероризма“ се изражда в система за следене на всеки жител на Земята, и да е виновен до доказване на противното. Да бъдем мъдри!