БНТ: Поредният църковен скандал при избора на новия пловдивски митрополитМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Никаква предопреленост няма, г-н Н. В нея вярват мюсюлманите и калвинистите. Вое православен ли сте или най-обикновен двойкаджия от семинарията?

 2. ЛюбимеЦ каза:

  Семинарията наистина ражда празноглавци,но и вие благородни дон не сте си пили редовно витамините.
  На какво се базираш когато казваш „предопреленост няма“?
  С изречение от този тип затвърждаваш само че и богословските факултети са за хора които другаде не ги приемат да учат.

 3. toshev2006 каза:

  Уважаеми „Дон“,митрополита е имал пред вид божието „предзнание“, като е казал предопределеност. Т.е.Бог е знаел, кой ще е пловдивският митрополит и в тази смисъл го е „предопределил“. Иначе как ще тълкувате думите към прор.Исая, които Бог изрича, че го е избрал още от утробата на майка му?
  В изказването ви просто личи лична неприязън. Пожелавам ви спасителни пости!

 4. Markova каза:

  Силно обезпокои назначаването на дядо Николай много люде и в църквата,и в политиката, и къде ли не!!!Интересно и многозначно,не мислите ли???Дано сме живи да видим защо!
  Да дава Бог здраве на дядо Николай,на църквата сега са нужни силни,можещи и знаещи владици!

 5. saluti каза:

  който каквото е писал за бецпокойството си, писал го е напълно еднозначно драга госпожо. многозначни, и по-скоро лишени от значение, са общите приказки.

 6. Markova каза:

  не търсете винаги нещо лошо в писанията,не съм имала предвид хора,дали мнението си тука,говоря за реакцията на всички,които са засегнати по някакъв начин от това назначение,а в общите приказки се казват много истини,бъдете здрав,нека не се мразим и в сайта на православието

 7. 100 каза:

  От една страна е похвално, че браним достойнството на епископския сан – добре е да сме последователни обаче и да го правим по отношение и на Вселенския патриарх, и на всички православни епископи БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.

  От друга страна е похвално, че не си затваряме очите пред човешките недостойнства, които петнят сана.

  Само е неприятно, че немалко от тези, които ВИНАГИ трябва да са на нивото на сана първи избождат очите на другите и за това стават съблазън (и пример) за мнозина…