Дневник: Ватиканът изразил притеснения от случая „Архонт Бинев“Може да харесате още...

4 Отговори

 1. justice каза:

  Уважаеми дама и господа,

  1.Нищо лично към Вас.

  2. Ако искам ще си напиша, трите имена, имейла, ако ли не с ник. Но АЗ решавам, това а не ВИЕ! ТОВА Е СВОБОДАТАТА НА СЛОВОТО!

  3. Ако сте СВОБОДНА МЕДИЯ това обстоятелство следва да се предоставяте на другата страна;

  4. В редица форуми моите коментари са много добре известни, включително и на СЛУХТЯЩИТЕ информационни системи. По същество те не са от един, или два реда.

  5. Посете например сайта nessebar-news.com/news/, там от почти две години съм САМОТЕН сърфист. Другите ги е СТРАХ! Господин Косев ако е истински бизнесмен, досега да ме е поканил в Несебър най малкото на безплатна почивка. Всъщност му правя интересна страницата. Но това е друга тема.

  6. Затова подходете ПРОФЕСИОНАЛНО, а не като двери, в-к Пари, Стандарт, в-к Сега и тлн.

  7. Вижте БГНЕС, krimi.dir.bg и т.н. Те по менажерски са схванали как да ловят информация, при това безплатна. БЪДЕТЕ УМНИ и КОНКУРЕТНОСОСОБНИ.

  8. Казвам Ви го добронамерено, защото Във Вашите среди, имам добри приятели и съм възхитен от интелекта на някои доктори-богослови!

  9. Що се касае за избрания вече от БПЦ архонт, бих казал следното.

  10.Този АКТ е КОЩУНСТВЕН и гавра с православието!

  11. Не може един от МЪЧИТЕЛИТЕ на моите братя и сестри, БПЦ да се явява като адвокат в изкупуване на ГРЕХОВЕ и даване на ИНДУЛГЕНЦИЯ на гузна съвест!

  Това е СРАМ за целия Висш Клир на БПЦ!

 2. justice каза:

  „На църквата са й потребни разни лостове за изпълнението на нейната спасителна и нравоучителна мисия. Пожелавам на архонт Слави Бинев да е човек отдаден на тази си висока отговорност да брани църковността, щита на вярата и да отрязва сухите и неплодородни издънки с меча на правдата“, казва дядо Иларион!
  ПРАВ Е ДЯДО ИЛАРИОН, ама архонта Слави Бинев, като МУТРА има опит в ползването на щанги за бой на мирни миряни и не е запознат със смисъла за меча на правдата. Има курсове по богословие и БПЦ депърва трябва да положи усилия да го поограмоти. Иначе нашта МУТРА си познава до съвършенство щангата и особенното тук е, че вече като божие чедо архонт, ще трябва да я крие под расото. Който не слуша и не дава пари, бой със щангата по главата, ама по премерено, човека все пак да остане жив. После „подсетения“ де ще оди, ще даде паричики разбира се и хоп право в сметките на светите отци. Браво дядо Иларион. Ашколсун би казал на тоя дяволък и Сокол ефенди! Не се знае обаче доколко БОГ е съгласен с това безумие и КОЩУНСТВО на БПЦ, относно обстоятелството МУТРА да се преобрази в архонт! Що се касае за писмото на дядо Йосиф до БПЦ и изразеното безпокойство, човека много добре е информиран за какво става въпрос и предупредил, ама пуста ЛАКОМИЯ за пари, отровила съзнанието на някои отци от висшия клир! После защо миряните нямали били доверие в БПЦ! Е, че с тоя ход кой е виновен? Миряните ли или висшето духовенство!
  СРАМЕН АКТ И ЖАЛКО ЗА ДЕБЕЛООЧИЕТО НА НЯКОИ ВИСШИ ОТЦИ!

 3. georev каза:

  Pisna mi,ei! De shto se izvudiha „pravedni mirqni“ i samo plyuqt i hra4at po vladicite! Q ne se pravete- vsi4ki shte priemete arhontsko zvanie, stiga da ima koi da vi go dade! Dqdo Ilarion e prav, arhontite sa nujni na cyrkvata! Drug e vuprosut,4e titlata e kupena…no za tova shte si otgovarq dqdo Galaktion…

  Kakvoto stadoto- takiva i pastirite mu!Mirqnite tynem v mnogo i strashni grehove…togava nam podobava takiva pastiri!

 4. justice каза:

  Каквото стадото- такива и пастирите му! Миряните тънем в много и страшни грехове…тогава нам подобава такива пастири пише г-н georev на 2007-01-22 18:30:07!
  БРАВО бе georev, направо сте РОДЕН за политик! Повечето от тях заедно с почти всички социолози и политолози постоянно обвиняват моя НАРОД, що бил пасивен, що мълчал, що не бил граждански активен като гърците французите и т.н. ЧЕ АЗ ГЕОРЕВ ДА ВИ ВЪРЖА НА ЕДНО ДЪРВО И С МОКЪР ПАРЦАЛ НАЛАГАЛ ПО ГЛАВАТА И СЛЕД ТОВА ОТВЪРЖА ТА ДА ВИДМ КАК ЩЕ СЕ ДЪРЖИТЕ. ОМАЛОМОЩЕН И СТРЕСНАТ! ТОВА ЩЕ Е ВСЕКИ ПОДЛОЖЕН НА ТОВА ИЗТЕЗАНИЕ. Тези 17 години си беше точно такъв процес приложен спрямо моите братя и сестри. Ограбени и тотално обеднели. Мъка и мизерия навлязла масово в българските домове. В този жесток процес МУТРИТЕ, ей такива като архонта Бинев бяха МАШИТЕ!
  И да обвиняваме народа /стадото/, че пастира Галактион решил еднолично да пробута МУТРА и поради едни или други съображения е меко казано несериозно. Така не се купува индулгенция! В писанието е казано: ПО ДЕЛЕТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ..! В този смисъл отговорността винаги е лична, а не колективна! Не обвинявайте народа в грехове! Достатъчно е мачкан през всичките тия години и моите братя и сестри не заслужават подобна участ!

  С уважение!

  justice