Дума: Ученици и деца-сираци заедно на Цветница с изложби


Благой Цицелков, сн. в-к ДумаУченици от столични училища и възпитаници на дома за деца и юноши, лишени от родителски грижи "Асен Златаров" и "Пенчо Славейков" отбелязаха вчера Връбница с изложба на икони и базар на картички в енорийския център "Покров Богородичен" в едноименния храм в столицата.

По традиция вече шеста година учениците от детската школа по иконопис "Захарий Зограф" към енорийския център с ръководител Младенка Ланджева подредиха експозиция от свои творби, рисувани през последната учебна година. Свои икони изложиха и възрастните от школата по иконопис, ръководена от Петър Николов и по дърворезба – от Явор Танев.

Изложбата бе съпътствата от базар на картички, изработени ръчно от възпитаниците на столичните домове за деца, лишени от родителска грижа "Асен Златаров" и "Пенчо Славейков". Направата им е по проект на фондация "Покров Богородичен" с ръководител Албена Иванова, който стартира преди 3 години и има за цел да създаде умения у талантливи деца от социални заведения.

в. Дума, бр. 89, 17 април 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...