Монитор: Митрополит Кирил вдига манастир в Добруджа


Източник: в. Монитор, бр. 2588

Временно изпълняващият длъжността патриарх на Българската православна църква – Варненският митрополит Кирил, започна да строи манастир в местността Текето край село Александрия, община Крушари, научи "Монитор".

"В Добруджа до сега не сме имали манастир и много ще се радваме на тази светиня по нашите земи", коментира иконом Стоян Иванов.

В манастирския комплекс е предвидено по план да има параклис, камбанария, килии за монасите и за гости на обителта.

Някои противници на митрополит Кирил обаче, виждат в тези негови начинания трупане на червени точки пред миряните, за да се изпълни единствено личното му желание и той да седне на патриаршеския трон на БПЦ.

"Дядо Кирил сега с патриаршеска благословия председателствува Светия синод, но това не значи, че ще стане патриарх. Дядо владика е добър бизнесмен, но за да стане човек патриарх се иска и много, много духовност, която в случая липсва", коментират свещеници.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...