Стандарт: Пиян поп заплаши министър с разстрел


Заплаха за убийство за вътрешния министър Румен Петков е получена в МВР вчера, заявиха източници от ведомството. Мъжки глас на видимо пиян човек заявил на служител от институцията:

– Ало, МВР-то ли е? Аз съм свещеник, ако до петък Петков не ми се обади за 15 секунди, ще го застрелям с пистолет.

Връзката прекъснала.

Случаят е поет от експертите от направление "Антитерор", които за броени часове засичат откъде идва обаждането. Установено е, че това е свещеник.

Вътрешният министър отказа да коментира заплахата и упорито отказва да съобщи името на автора на заплахата. Няма данни и служителят на Светия синод да е арестуван.

Според негови близки Петков не искал да се шуми, понеже смятал заплахата за несериозна. От друга страна, не искал да заприличва на свои предшественици във висшите етажи на министерството.

Темата за заплахата от свещеника не е била дискутирана и по време на визитата на Петков в Светия синод вчера. На нея МВР и прокуратурата заедно с културния министър Стефан Данаилов обсъдили създаването на регистър за културно-историческите ценности. Планира се да се опишат и каталогизират ценните екземпляри в църковни храмове и манастири. Така щяло да стане невъзможно кражбата им и изнасянето им извън страната от престъпни групи.

На срещата е дискутирана и охраната на църквите по време на празниците в следващите седмици.

в. Стандарт, бр. 4763, 12 април 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...