Новинар: Свещеник заплашил Румен Петков, че ще го застреля


Смъртна заплаха е получил вчера по обяд вътрешният министър Румен Петков. На дежурен телефон в МВР анонимен мъжки глас предупредил, че ще застреля Петков. От министерството отказаха всякакъв коментар по случая. МВР-шефът обаче веднага е бил информиран за заплахата за живота му.

Мъжът, отправил заканата, се е представил за свещеник. Той е казал, че "Румен Петков ще съжалява, че се е родил, ако не го приеме на разговор". По разкриването на извършителя работят служителите на направление "Терор" на НСБОП, в чийто ресор е извършването на проверки за терористични заплахи.

Веднага след заплахата вчера Румен Петков се отправи за среща в Светия синод. Оказа се обаче, че срещата със свещениците няма нищо общо със заплахите по телефона, а е била планирана седмици по-рано.

в. Новинар, бр. 85, 12 април 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...