Монитор: Задният двор на Българската православна църква



Източник: в. Монитор, бр. 2761

Уникална изложба, показваща задния двор на българската православна църква, бе открита в Богословския факултет.

Над 70 снимки на порутени и разрушени храмове и църкви показват мизерията на пограничните райони. Студентът в Софийската духовна семинария Светлозар Стоянов е документирал разрухата, пътувайки на стоп и с помощта на приятели. Той каза, че не вини никого, а единствено желае да види някой ден тези храмове реставрирани.

Иван Желев, директор на дирекцията по вероизповедания,заяви, че голяма част тазгодишните субсидии, полагащи се на Българската православна църква, ще бъдат насочени към реставриране на някои от тези храмове, както и за строеж на нови.

На желаещите да помогнат за реставрацията на църквите организаторите на изложбата ­ фондация "2000 години Рождество Христово" са разкрили следните сметки:

Хеброс банк, клон Сердика
В лева: IBAN BG 70 ACBP 75271053078016
В евро: IBAN BG 73 ACBP 75271453078026

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...