Малкото братче в Големия братМоже да харесате още...

19 Отговори

 1. ... каза:

  Да се молим за него бих казал.

 2. famulus каза:

  не могат ме съблазни
  ни мъже ни жени!!

  Посто годинките ми са такива! Но на неговите… Бог да пази. Да се молим прочее за брата, да не го изнасилят.

 3. Благ каза:

  А защо и редче почти нямате за ПЛАМЕН ОТ БРАДЪРА в сайта ви?

 4. scrupus каза:

  Съгласен съм, че трябва да се молим.Въпросът е само за Тодор ли?Според мен ако трябва с една дума да определя цялата тази история то тя би била ИЗКУШЕНИЕ, което много вероятно ще доведе до големи грехове не само при Тодор, но и за много хора, преки и непреки „участници“ в превръщането на това изкушение в ГОЛЯМО. Защо? Всеки, който познава Тодор лично знае, че той няма качествата да устои, най-малкото заради мотивацията му за участие.А всички, които въпреки това са го насърчили и „благословили“ да участва…трябва много, много да се молят … не само за него.Самото предаване е показателен пример и доказателство, защо римокатолическата църква още през Средните векове е забранила да се посещават театъра и подобните зрелища, а именно защото прекалено изкусно и изкусяващо вади на показ човешките страсти.Колко от нас когато гледат ББ 3 няма да се изкушат да „осъдят“ за „греховете“ им тези, които са вътре.А колко от „децата“ между нас няма да бъдат „заблудени“ да подражават на модерните „идоли“. Единствената ми надежда е че Бог е милостив и могъщ да обърне всяко зло в добро и че нищо на този свят не става без Неговата всесвята воля и противно на Неговия премъдър промисъл за спасение на всички човеци.Ето затова призовавам да се молим, за да устоим на изкушенията, за да ни се простят греховете, които неминуемо ще направим заради ББ и най-вече да ни се отворят духовните очи за да разпознаем доброто и полезното за нашето лично спасение.Амин.

 5. Person каза:

  И аз мисля, че „Биг Бръдър“ определено е голямо изкушение, за зрителите и за участниците в него. Не смятам обаче, че участието на Тодор е погрешен избор. Мисля, че Православната църква трябваше да отвърне по някакъв начин на фрапиращата, гротесткна реклама „Грехота е да не гледаш“. И може би точно участието на Тодор е начинът. Смятам, че е редно зрителите да видят и другият тип поведение и начин на живот, различен от този, който шоуто се опитва да ни наложи. Не всички изневеряват на съпрузите си, не всички биха направили всичко за много пари. Може би Тодор ще се окаже част от това „не всички“ и ще съумее да съхрани духовността си, моралните си ценности и човечността. Може би всички трябва да се помолим той да победи изкушението в лицето на Биг Брадър, не като вземе парите от наградата, а като успее да съхрани нравствените си ценности.

 6. 100 каза:

  Букмейкърите си намериха работа покрай нас, само дето още не сме почнали да залагаме кой-кого. Някой сериозно ли мисли, че Православната църква е тръгнала да преборва едно комерсиално предаване. И в лицето на кой от достойните си синове се е наела с тази достойна за оплакване задача? Ами ако утре някой малоумник реши да влезе в чалга бизнеса с текстове от архимандрит Серафим или Николай Велимирович, пак ли ще се молим да му потръгне?

 7. Ruen каза:

  Целият живот на човека е една изненада. Виждам, че сме изненада един за друг и това е факт. Та, за Тошенцето, може би никой не е предполагал – поне така се вижда от написаното напоследък, че може да направи такава стъпка в своя живот….. е, вече станалото си е станало. Вместо да го хулим, нападаме, съжаляваме, лицемерно молим за него и даже анатемосваме и отричаме от него, да му помогнем да се представи добре! Няма нужда, пък и никой не печели нищо от тази ситуация, просто показваме Светото Ни Православие какво съдържание има в България пък и не само…. Може би и в това е самата клопка, чрез един да се покаже глупоста и липсата на Православност в мисленето ни. Нямям никакво познанство с Тошо, но смело мога да кажа, че го подкрепям в този му личен избор. Бог да ни дава духовност и мъдрост, та да знаем как да пазим православието в днешно време от хитрости и подмолвни нападки.

 8. Idiot каза:

  Човекът е пълнолетен. Не е духовно лице. Ако беше духовник, то би нарушил куп правила. Всичко, което правим е по Божие допущение. Според моето скромно мнение, Тодор като мирянин може и да не взема благословия за каквото и да било. Ако наистина я е получил, то пак е по Божие допущение. Нека не съдим докато не видим края му. Може да е част от Божествения план. Ако наистина съзнателно е искал благословията, то той, предполагам, осъзнава, че това е опасно изпитание и не би желал да се хвърля в него без Божията помощ.
  Аз съм сигурен, че Тодор ще излезе от къщата помъдрял.
  Искам да му пожелая успех в това опасно предприятие! И нега Господ да му даде най-доброто!

 9. Vladislav каза:

  Дано Господ му помага на Тодор! Но какво ще стане след като излезе? Ще ходи ли по свтските партита заедно с другите „герои“ и „звезди“ от еди кой си сезон на Биг Брадър-а?? Ще посещава ли заведенията със звучните имена като „ПОРНО“ или „Син Сити“? Господ да му помага!

 10. christodoylos каза:

  + ДОБРИЯТ ТОН, ГОСПОДА!
  Мисля, че не е нужно да си в къщата, за да попаднеш на всякакви хора/идеали. Нали ? И във форума може да попаедне човек на сиво-мислие. И досегашната му работа го предполагаше – А сега и Христос ли да обвиним за примера, който ни Е дал? Ами Той само при оттайки Е ходил да проповядва! (При интелигенцията са Го завели, накрая, за съд … )
  При това положение имаме само един човек там, сега, и той, за радост, няма достъп до настоящите четива, а по молитвите на мнозина, се бори с всичко приготвено му от БигБрадър, като за най-специален, Православен гост. Да се помолим за този човек – би било Христолюбиво. ;-j
  + + + простете! + + +

  733-825-584(181)
  или christodoylos

 11. christodoylos каза:

  +В отговор на:

  Малкото братче в Големия брат
  Автор Пламен Сивов
  (четвъртък, 21 септември 2006, 12:24

  Нима искате такива хора да говорят вместо вас на вашия Бог? – „Контакт“

  Аз Да! Именно този човек може и се държи достойно (все пак го познавахте) … Та той няма да ви отвърне със същото …
  (не съм ви чел други неща. Тодор стана повод. И TV от години не ми беше интересна)
  Тодор ВЕЧЕ може и да е герой във вашите очи! … (Имате ли 4овек който да ви свали от нета? Имам предвид този материал, след излизането на Тодор от къщата. – срмно неща бълвате) Достатъчно е да не се завижда, за да се вижда в бъдещето! Нямате ли достатъчно от всичко, че да говорите така?
  Нали не говорите сериозно? – щяхте да съжалявате, че гледате. Колко гледате? (много е важен този въпрос – за вас)
  (като точка 5:-) Вместо всичко това – да се молим, за него, защото той Тодор, прадставя нас, Православието ни – Промисълът го е допуснал! Знаем добре силата на общата молитва – за да не ни пръска като пшеница БигБрадър …

 12. Penko каза:

  Надявам се Тодор да се справи най-вече като запази себе си. Сега толкова много очи са втренчени в него. Нека Господ го подкрепя в предстоящите изпитания.

 13. saluti каза:

  че трябва да се помолим. НАЛИ статията казва това, ако правилно я разбирам.(вас не ви разбрах много добре 🙁 .
  обаче чак пък да говори от мое име тодор (на когото и да било) – е, не искам. и тая стадна психология от последните дни около него много ме дразни. изобщо не мисля че „тодор представя нас, православието ни“… що за абсурд?! всеки СЕБЕ СИ представя в тоя живот, независимо къде го прекарва. отказвам да правят хората изводи за мене като гледат тодор; даже и да е светец.

 14. Jessie каза:

  Честно казано други брадъри не бях гледала, поне не целенасочено, защото иначе брадърите изскачат от всеки телевизор, няма как да не ги види човек… В този обаче много старателно се блещих ден-два. Заради онова момче – богословчето :-)) Обаче повече няма да гледам! Не! Чудя се, в този Богословски факултет как си приемат студентите? Ми туй момче е нечленоразделно! Някъде прочетох,че бил на 34 години! Развитието му определено е забавено, леле колко е забавено само! Че той говори несвързано, мисълта му не тече, тя май-май скача от една дупка в друга… За какво изобщо намесваме тука църквата, православието и Исус Христос? Момчето си е недъгаво – в църквата има място за всякакви – все пак толерантността е характерно качество на всякое християнство, нали? И изборът да се излага си е лично негов. Нормален човек би ли се заврял в тая гадост – брадъра?! Отвъд всякакви богословски принципи, (по презумпция ние българите сме отрасли в християнски морал не едно и две поколения – нали такъв ни е културният и етно, и антропологичен, и кой знае още какъв профил)това си е въпрос на здрав разум. У това момче липсва. Какво му е виновна църквата за това?

 15. christodoylos каза:

  +

  Здравей saluti,
  По въпроса за представянето – такова е положението, че или по Христиански сме с Тодор, или по будистки се спасяваме по единично – с други думи: или сме Христово стадо или не сме. Нямаме друг представител на това място! – разпваме ли го или още да погледаме? Ами, да съдим по замисъла на на предаването, по-мотото … ? Вече си го разпнаха там – предлагаш да хвърламе камъни след теб ? ? ? ? ? ? ?
  „Дори да е светец“ ? – молим се за подобострстен! ( … a propo: Що е Светец? и от какво страдат Светците?)
  PS Мога да се съглася веднага, че отзивът ми, сам по себе си изглежда разхвърлян. Това е така защото първоначално между редовете имаше цитирани цели сивви пасажи, но сайтът не приема такива обеми и дори се наложи да деля на 2 малкото, което остана …
  PPS к’во пра’им, бате?
  #

  +
  Здравей Jessie,
  -И аз не гледах … сега гледам.
  -Изостанал или опазил се? – хайде !
  -По какво точно богословският факултет се различава от БигБрадър-3(три!)? – (този въпрос даже не го приемай лично, ти не си от богословски факултет, все пак – има си получатели)
  Ами от този форум? Аз влизам тук – вие как?

 16. saluti каза:

  Моля ти се чети по-внимателно, защото аз не хвърлям камъни по Тодор, нито пея дитирамби. И не казвам нещо различно от тебе, освен, че всичките тези приказки са излишни. Апък принципа един за всички всички за един не е съвсем на място в църквата мисля. че се спасяват заедно християните вярвам и аз, но го разбирам по друг начин.

 17. christodoylos каза:

  Блгодаря.
  прочетох пак, внимателно, и наистина откривам нови неща:
  „отказвам да правят хората изводи за мене като гледат тодор; даже и да е светец.“
  даже и да ти вярвам – няма да съм последователен след логияески анлиз на горното … тогава да вярвам ли, че не хвърляш и камъни. (позитивните неща и аз „не казвам различно“)
  „един за всички всички за един“ – не си е наше правило, поне аз не се сещам да има приложение в православен ред на мисли, не съм го изтъквал … „Нямаме друг представител на това място!“, казвам, а безразличието, завистта, злословието, самоувереността и т.н. не биха били общополезни. Общополезна може да стане победата му …
  Повтарям – няма страшно(!), че Тодор може и, Спаси Бог, да победи!
  +

 18. infantata каза:

  Todor e Chovek, vie ste choveci,az sum chovek.Kazvam vi che ste takiva ne za da nauchite neshto novo:}, a za da vi go napomny.:}

 19. christodoylos каза:

  първо да ви кажа, че без да искам гласувах за вас, но така или иначе, при все красивото име на сайта, бих потърсил нехристиански сайт вместо псевдохристианския ваш! малко ме е гнус от темата, така че, ще го давам накратко:
  -това с което се занимавате вие е журналистика. добре е, че сте черкуващи се журналисти . . .
  -много са проблемите, които ви безпокоят, но това са проблеми на съвестта ви – леки пости!
  -манипулирате мнението като идентифицирате гнилите си доводи с православната общественост – очевидно става от форумите и мненията в тях, че списъкът ви с проблеми е тенденциозен и е вълк-единак (отново подозирам: сив)
  -фондация не е църква:
  . фондацията прави парички за комунката ваши хора и за това е основана по съдебен ред (срв. граждански брак – договор с държавата в случай на развод)
  . Църквата е основана от Светите Апостоли и произвежда светци, по тайнствен чин (срв. 7те тайнства на Светата Църква) – оставете хазяите ни да ни предпазват от бедите (нямам пред вид тези, които изтъквате като беди – не, не!)
  -отново: какво ви притеснява? вътре или вън е то?