О, Бог не види ли?Може да харесате още...

8 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Дългият е само отчасти виновен. Всичко, което той произнася, предварително се пише от 17-те сценаристи на това „предаване“. Те са истинските дегенерати и развратители. Апропо, вие още ли имате телевизор?

 2. refab каза:

  в явлението-хумор на Слави Трифонов и подобни нему, характеризиращо се почти задължително със
  теми на крайно изразена сексуална и хомосексуална тематика, която има отклик в дълбоката същност на българската тълпа и полуинтелигенция.Причина за това, според мен , е относително по-силната страстност на тази тълпа, а от друга-за съжаление именно характерен вид народностна долнопробност ( „сексуално-хомосексуална, официално псуваща), опитваща да вземе връх над хубавото и здравото в нацията….
  Коментарът ми е по повод на : „А през вечер в най-гледаното телевизионно шоу на Дългия се явява един пародиен поп, на когото всяка втора дума е псувня и мръсотия.“

 3. Ангел Небесен каза:

  Всъщност на Станислав Трифонов (и неговите сценаристи) този скеч с „попа“ най-малко му се получава; понеже попа сам може да стане за такъв смях (и действително става), че никое жлъчно перо не е способно да го опише в това му състояние.
  …“Защото в скаутската организация ни учеха всеки ден да вършим ДОБРИ ДЕЛА“….е да де точно те липсват при „ПОПА“, неговата функция е сбъркана. Осмива се това безсмислено „църковно“ говорене пред което немеят бабичките и безбройните фарисеи, които асоциират религиозният живот с „образеца“ на това поведение. Тоя „поп“ поне съзнава, че е грешен, да го ева! Другите са непогрешеми като Партията-майка!
  БОГ ПОРУГАВАН НЕ БИВА!!!!!! Това май никой не го разбира, или иска да го разбере по неговия си начин. Кои ДЕЛА са светили, за да прославят хората Небесния Отец – НИКАКВИ!
  „Днес виждаме резултатите…..“ тук можете да се обърнете към Достоевски, който добре описва кой не може да понесе страданията и е готов да ограничава по всякакъв начин свободата на човека за да спре сълзата в очите на едно едничко дете. Моля да не се прекрачват границите при борба със злото.
  А антропоморфичният ви „бог“ с който са ви занимавали по вероучение, може да е шеф на скаутска група за бране на гъби, но не и творец на Личности, готови да се борят със страданието първо преодолявайки го в себе си, а след това и чрез реалните си, а не въображаеми дела да изразява уважението си към Бог и ближния.

 4. Harry каза:

  Подкрепям Вашето мнение.Дано нашите ръководители влизат в този форум.Религиозното обучение е необходимо и за децата и за поотрасналото поколение. Към уважавания от мен Дон Кихот, не забравяйте отче, че продуцент на въпросното шоу е Слави и той плаща на сценаристите.

 5. portos каза:

  ЦИТАТ:
  „А антропоморфичният ви „бог“ с който са ви занимавали по вероучение, може да е шеф на скаутска група за бране на гъби, но не и творец на Личности…“

  Ти кога присъства на „уроците им“ по вероучение. И, ще ме извиняваш, ама по-голяма гъба от тебе тука няма. Какво се вълнуваш от собствените си съждения?? Не, не мога да разбера… 🙂

 6. Ангел Небесен каза:

  Как разбра че се вълнувам бе, “бароне”? Напротив пиша го с досада и песимистично безразличие. Искам да съм прост като Христос! По религиозно- “образователната” им ситема мога да съдя по хората-продукти произлизащи от нея (схващен Sie!!!), сред които се движа и които са просто едни поклонници, ама не и последователи!

  Чем больше знания, тем меньше понимания! Недей да прекаляваш с книгите и алкохола; а освен това не се прави на страшен, като герой от филма “Разгневената буболечка” си!

  Бягай да пиеш, не го взимай на сериозно, и много поздрави на СПИН-а и морската градина!

 7. elena..eli каза:

  Моето мнение напълно се покрива с това на Harry.Наистина крайно време е да се направи нещо с въвеждането на предмета „Религия“ в училищата.И докато се намъдруваме дали да бъде религия , дали вероучение , дали история на религиите за съжаление нашите деца затъват.

 8. RSA каза:

  „Ще дойде време, когато дяволът ще влезе в кутия, главата му ще се показва отгоре, а опашката му отдолу“.