Поклонение „По светите места“


Фондация „Покров Богородичен” и Туристическа агенция "Сканер" отново Ви канят да посетите Светите места, свързани със земния живот на Господа Иисус Христос от 15 до 21 март 2008 г. Преживейте седмица на духовна радост и благодат. Вземете молитвено участие в Св. Литургия на Божи Гроб, потопете се във водите на река Йордан, вижте Галилейското езеро, Капернаум, Назарет, Свещения град – Йерусалим.

ПРОГРАМА

 

1 ден (15 март 2008 г. – събота)
19,00 ч. – сборен пункт летище "София", терминал 2, зала „заминаващи”. Полет София – Тел Авив – 22,30 ч. Трансфер до хотел, настаняване, нощувка.

2 ден (16 март 2008 г. – неделя)
9,00 ч. – Закуска. Разглеждане на стария Яфа (пешеходна разходка из центъра), предградие на Тел Авив – православната църква “Св. Георги”. В 11.00 ч. отпътуване за гр. Хайфа, поклонение в пещерата на св. Пророк Илия. Пътуване с автобус по крайбрежната равнина до Кесария – старата столица на римска Иудея. Разглеждане на историческите забележителности – селището на кръстоносците, римското пристанище, акведукта и римския амфитеатър. Отпътуване за гр. Тиберий, настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

3 ден (17 март – 2008 г. – понеделник)
9,00 ч. – Закуска. Посещение на Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, параклиса на св. Архангел Гавраил с кладенеца на св. Дева Мария, пещерата, в която е живяла св. Богородица и католическата катедрала. Отпътуване за Кана Галилейска и поклонение в православната „Сватбена” църква. В 12:00 ч. изкачване на планината Тавор и поклонение в православния храм “Преображение Господне”. В 15:00 ч. отпътуване за Капернаум и посещение на Табха – мястото на претворението на чудното нахранване с 5 хляба и 2 риби. Пътуване до Планината на блаженството (проповедта на планината), поклонение в православния храм “Св. Апостоли”, близко до къщата на св. апостол Петър, където Господ е призовал светите апостоли на проповед. В 18:00 ч. разходка с корабче по Галилейското езеро, построено по подобие на античните от преди 2000 години. Прибиране в хотела, вечеря и нощувка в хотела в Тиберий.

4 ден (18 март 2008 г. – вторник)
9,00 ч. – Закуска. Пътуване до река Йордан, където Господ Иисус Христос е кръстен. Потапяне във водите на река Йордан и водосвет. Пътуване по долината на Йордан до гр. Йерихон (влизането зависи от палестинските автономни власти) – най-старият град в света. Посещение на археологическите разкопки и на православния манастир в планината на Христовите изкушения (пътуването е с лифт). Посещение на Кумран, където овчари-бедуини са намерили в пещерите прочутите свитъци. Пътуване до Мъртво море и възможност да се изкъпете в него. Отпътуване за Йерусалим, по пътя спирка на мястото “Добрия самарянин”. Настаняване в хотел в Йерусалим, вечеря и нощувка.

5 ден (19 март 2008 г. – сряда)
9,00 ч. – Закуска. Разглеждане на светите места в Йерусалим – поклонение по пътя на Христовите страдания “Виа Долароза”, по който има 14 спирки, поклонение на Гроба Господен, Елеонската планина – мястото на Възнесение Христово, параклисът „Отче наш”, православната църква „Св. Мария Магдалена”, Гетсиманската градина и базиликата в нея, поклонение в храма „Успение Богородично”, където е гроба на св. Богородица и чудотворната икона “Св. Богородица Йерусалимска”. Вечеря и нощувка.

6 ден ( 20 март 2008 г. – четвъртък)
9,00 ч. – Закуска. Отпътуване за Витлеем (влизането зависи от палестинските автономни власти). Поклонение в базиликата “Рождество Христово”, пещерата, в която се е родил Спасителя, пещерата, в която са избити младенците от Ирод. Посещение на планината Сион и на гробницата на цар Давид, стаята на Тайната вечеря и др. и влизане в Стария град през Сионската порта. Посещение на църквата “Рождество Богородично”, пещерата, където е гроба на Свети Йоаким и Света Ана. Разходка през арменския, мюсюлманския и еврейския квартали на Стария град и посещение на Стената на плача. Разходка край мюсюлманските джамии (без посещение вътре) до портата на св. Стефан. Посещение на древната къпалня Витезда, където е изцерен разхлабления. Посещение на Йерусалимската патриаршия и среща с представители на патриаршията. Вечеря и нощувка.

7 ден ( 21 март 2008 г. – петък)
8,00 ч. – Закуска. Посещение на базиликата „Ейн Карем” – на св. Йоан Кръстител и покрай кладенеца на Св. Богородица. Изкачване до Църквата на срещата на св. Богородица със св. Елисавета. Вечеря и нощувка.

8 ден (22 март 2008 г. – събота )
8,00 ч. – Закуска. Трансфер до летището „Бен Гурион” от 11.00 ч. до 14:00 ч. и полет до София в 17,30 ч. Кацане на летище София в 21.15 ч.

Допълнително в програмата ще бъде организирано:
– Молитвено участие в Св. Литургия на Божи Гроб, в една от вечерите в гр. Йерусалим с възможност за изповед и Св. Причастие, литургията започва в 23,00 часа (предвижването е с такси , заплаща се допълнително около 7 долара);
– Благословение от представители на Йерусалимската патриаршия, издаване на пасаван за Хаджийство от Патриаршията;
– Потапяне във водите на р. Йордан, за некръстените – възможност за св. Кръщение

☼Средни месечни температури в Израел през месец март 14 – 26 °;

ЦЕНА: 1 570 лв.

Цената включва:
– Самолетен билет София – Тел Авив – София;
– 7 нощувки със закуски и 6 вечери в стаи с две легла в хотели*** (1 нощувка в гр. Тел Авив; 2 нощувки в гр. Тиберий; 4 нощувки в гр. Йерусалим.);
– екскурзовод на български език;
– пътуване с луксозен автобус с местен шофьор от израелския туроператор;
– медицинска застраховка;

Цената не включва:
– Летищни такси – 60 €;
– административни разходи 12 $;
– лифт в гр. Ерихон – 10 €;
– Пасаван за хаджийство – 5$;

Необходими документи при записване:
– ксерокопие на първа страница на валиден задграничен паспорт, най-малко 6 месеца преди изтичането му;
– деца до 18 години, пътуват с декларация от родителите си;
– първоначална вноска 400 лева в деня на записване, останалата сума се доплаща до 20. 02. 2008 г.;
– характеристика на лицето: професия; националност, кои страни е посещавал зад граница (изисква се от израелските власти);
– необходим брой участници за осъществяване на поклонението – 30 човека;
– туроператорът се задължава при не набран достатъчен брой участници да уведоми потребителите в срок до 01 март 2008 г.

Ръководител на групата ще бъде свещеник

ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК

За допълнителна информация:
Гергана Попиванова
фондация "Покров Богородичен"
ул. "Буная" 28,
1505 София
02 9431932; 0888 885543
gergana@pravoslavie.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...