Поклонение „Атина, о. Егина, манастирите около Коринт, Микена, Епидавър, Коринтския канал“


Фондация „Покров Богородичен” и туристическа агенция „Сканер” ви канят на поклонение, в което ще посетите Акропола не само като туристическа забележителност, но и като място, от където апостолите са проповядвали християнството в първите векове. Ще видите бемата в древния Коринт, от която св. ап. Павел е проповядвал. Ще се поклоните във величествената катедрала “Св. ап. Павел” в съвременен Коринт. С корабче ще посетите о. Егина и манастира на св. Нектарий Егински, където ще може да се докоснете до неговите св. мощи и чудотворна икона. Ще се докоснете до св. мощи на св. Патапий в Лутраки, както и до много други. Ще се докоснете до най-древната история на Елада – Микена, и гробницата на митичния цар Агамемнон. Ще посетите и историческия Коринтски канал, свързващ Егейско и Йонийско море.


Програма

1 ден (неделя) 22 април 2007 г.
Тръгване от гр. Пазарджик в 16:00 ч. Нощен преход през гр. Пещера, гр. Батак, гр. Велинград, Кулата до гр. Атина.

 

2 ден (понеделник) 23 април 2007 г.

Около 9:00 ч. пристигане в гр. Коринт, който се намира на 70 км. от гр. Атина, разположен на двете морета – Егейско и Йонийско море. Разглеждане на впечатляващия Коринтски канал, свързващ двете морета. Настаняване в хотел в курортното селище Лутраки на брега на Йонийско море в непосредствена близост до морето. Лично време и почивка до 15:00 ч. От 15:00 ч. – поклонение в манастирите: 1. “Св. Герасим Чудотворец”; 2. “Рождество на Св. Йоан Кръстител”; 3. “Св. Пребодобний Патапий чудотворец”; Поклонение пред нетленните му мощи; 4. “Св. Пророк Илия”. Прибиране в хотела и свободно време. Нощувка.
3 ден (вторник) 24 април 2007 г.
7:00 ч. – Отпътуване за гр. Атина. Ранният час на тръгване се налага, за да се избегнат задръстванията по пътя. Пристигане на Акропола в 8:30 ч. Разглеждане на Акропола с екскурзовод на български език. Разглеждане на гр. Атина; Древната агора; Римската агора; арката на Адриан; старинната библиотека на Адриан, храма на Зевс; храма “Св. Екатерина” от ХІ в., Кулата с ветровете, квартал “Монастираки”, разходка из центъра на гр. Атина, свободно време, разглеждане на площад “Синтагма” пред парламента, разглеждане на сградата на парламента отвън и смяната на караула. В 19:00 ч. – отпътуване за хотела. По желание на групата може да бъде организирана таверна с жива гръцка музика (таверната се заплаща допълнително). Нощувка.

4 ден (сряда) 25 април 2007 г.
8:00 ч. – Отпътуване за полуостров Пелопонес. Посещение на Микена – древно гръцко селище, от което е произлязла една от първите цивилизации (Микенското царство), и гробницата на Агамемнон; Посещение на светилището на Асклепий – един от основателите на медицината, Епидавър – театъра с уникална акустика; Посещение на древния Коринт, демата от която е проповядвал Св. апостол Павел, катедралата “Св. ап. Павел” в новия гр. Коринт. Свободно време из новия гр. Коринт. В 19:00 ч. – прибиране в хотела, свободно време. Нощувка.

5 ден (четвъртък) 26 април 2007 г.
7:30 ч. – Отпътуване за Пирея, Атина; 9:30 ч. – отплаване с ферибот за о. Егина; 10:30 ч. до 13:30 ч. – поклонение в манастирите на о. Егина: манастира на “Св. Нектарий Егински” с чудотворните мощи на светеца, разглеждане на новата църква в манастира, посветена на “Св. Нектарий”, гроба на Св. Нектарий, килията, в която е живял; църквата “Св. Троица” и Манастира “Св. Мина”, в който има и параклис, посветен на Св. Онуфрий. 13:30 до 15:00 ч. – Свободно време из гр. Егина, столицата на о. Егина; по желание – плаж. 15:30 ч. – отплаване с ферибот за Пирея, Атина. Желаещите от групата могат да останат в гр. Атина за допълнително разглеждане на града до 17:00 ч. В 17:00 ч. – отпътуване за България. Пристигане в гр. Пазарджик сутринта около 7:00 ч.

ЦЕНА от Пазарджик 285 лв.

В цената са включени: пътни разходи; 3 нощувки в хотели** в курортно селище с 2 и 3 легла в стая; медицинска застраховка;

В цената на пътуването не са включени разходите за: храна и музейни такси.

Офертата е валидна при събиране на минимум 40 човека.

Такси за влизане в музейните обекти: Акропола – 12 € с още 4 музея; за учащи и пенсионери–6 €; Микена – 8 € с гробницата на Агамемнон; за учащи – 4 €; Коринт – 6 €, за учащи – 3 €; за деца под 18 г. и журналисти – безплатно влизане; Ферибот до о. Егина – 8 €.

*Влизането в музеите с такси, упоменати по-горе е по желание. При записване се внасят 80 лева и паспортни данни на пътуващите. Останалата сума се внася до 01. 04. 2007 г.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Запишете се тук

За допълнителна информация:
Фондация “Покров Богородичен”
ул. Буная 28,  гр. София 1505
тел. 02 9431932
моб. 0888 885543
Гергана Станчева
gergana@pokrov-foundation.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...