Православен лагер „Богослужение и живот”


Фондация Покров Богородичен има удоволствието да ви покани на Православния лагер „Богослужение и живот”. Лагерът ще се проведе от 20 до 29 юли 2007 г. в Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий”. В него ще вземат участие 25 православни младежи от България.


Какво ще се случи?

Ще живеем в манастир, ще се запознаем с основни моменти от литургиката, православното богослужение и мястото им в нашия живот. Ще работим за благото на Църквата и манастира. Ще участваме в богослужения, ще пътуваме до интересни места в околността и ще се срещнем с духовници.

Програма:
Беседи (14 учебни часа);
Работа в манастирския двор;
Еднодневна екскурзия до гр. Враца, Черепишки манастир „Успение Богородично” и пещерата „Леденика”;

Кой може да участва?
Може да участва всеки младеж на възраст 16-35 години, който има желание да научи повече за това какво се случва в храма, в Църквата и защо ги посещаваме.

Къде ще се случи?
Лагерът ще се проведе в Клисурския манастир “Св. св. Кирил и Методий”. Ще нощуваме в стаи с 3 легла, със санитарен възел на етажа. Ще се храним в манастирската трапезария. Храната по време на лагера ще бъде постна в сряда и петък, според каноните на Българската православна църква и ние сами ще си я приготвяме.

Такса за участие: 150 лв.
Таксата за участие частично покрива разходите за храна, материали, настаняване, транспорт и екскурзия. Останалата сума се поема от фондация "Покров Богородичен" (всеки участник организира транспорта си до гр. София, и обратно самостоятелно).

Кои са обучителите:
Архимандрит Авксенитий;
Свещ. Добромир Димитров, Русе;
Д-р Мариян Стоядинов, ВТУ;
Даниел Йорданов – асистент по Литургика, ВТУ;
Гергана Попиванова – координатор на лагера, магистър иконограф;

Запишете се!

За контакти и допълнителна информация:
Фондация “Покров Богородичен”
ул. Буная 28
София 1505
тел. 02 9431932
моб. 0888 885543
Гергана Попиванова
gergana@pravoslavie.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...