Днес е денят на Реформацията
31 октомври по традиция е Ден на Реформацията за повечето протестантски църкви в Западна Европа. На този ден през 1517 г. Мартин Лутер заковава прочутите си 95 тези на вратата на Витенбергската катедрала. Денят на реформацията се чества като празник на евангелските съборни църкви и в България.

По този повод Медиапул излезе със статия, в която авторите се опитват да представят протестантизма като цивилизационна и културна алтернатива за България, а "изборът" на Православието от нашите предци – като капитална историческа грешка.

Един противоположен поглед към темата можете да прочетете в статията на Андрей Керезов "Бунтът срещу Църквата" в Православие България.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...