Китайците също празнуват ВеликденPatriarchia.ru

Хиляди православни китайци посрещнаха заедно с православните християни от целия свят светлия празник Пасха. Множество хора се събраха в нощта на 27 април в Пекин за пасхалното кръстно шествие и нощната божествена литургия в старинната сграда на Руската духовна мисия ― "Червения дом", който е храм на най-многобройната православна енория в Китай.

Богослужението бе отслужено от протоиерей Дионисий Поздняев в съслужение с дякон Алексий, клирик на Австралийско-Новозеландската епархия на РПЦ. По време на литургията Евангелието бе прочетено на китайски, църковнославянски, руски, френски, английски, немски и гръцки език. За пасхалната служба от Шанхай пристигна 81-годишният дякон на Китайската автономна православна църква Евангел Лу, който се е родил и е приел сан на територията на Руската духовна мисия в Пекин.

Светлото Възкресение Христово беше празнувано и в други градове на Китай ― в православните енории на Шанхай, Шенджен, Гуанджоу и Хонконг.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...