Обран е сръбски епископСОЗ Зворничко-Тузленска епархия

Едно неизвестно лице или повече са откраднали от спалното помещение на сремския епископ Василий в патриаршеското подворие в Сремски Карловци предмети на стойност 960 хиляди динара или около 11 850 евро, са съобщили от полицейското управление в Нови Сад.

От помещението са откраднати два паспорта, около 50 златника и сребърника с лика на свети Сава и други светци, десетина златни дуката, позлатена панагия с лика на епископа, както и един позлатен нагръден кръст.

В съобщението се казва, че обирът е извършен от крадец или крадци, възползвали се от невниманието на персонала и проникнали незабелязано в спалнята на епископ Василий през прозорец в коридора на патриаршеското подворие.

Полицията предполага, че кражбата е станала в периода между 6 и 15 януари. (Срна)

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...