Пожелания за бързо възстановяване


Източник: ANA-MPA, ERT

Атинският и на цяла Гърция архиепископ Христодул покани днес църковните редактори на вестници в своята резиденция, за да се сбогува с тях преди отпътуването си в събота за Маями, Флорида, където ще претърпи чернодробна трансплантация.

“В багажа си нося любовта на хората и аз съм сигурен, че Бог ще ми помогне и всичко ще мине добре”, каза той, като добави, че счита отношението на хората към него като “проява на почит към Църквата – аз не го задържам за себе си”.

В отговор на въпроси за неотдавнашното му изпитание с откриването на рак на стомаха и предстояща хирургическа операция архиепископ Христодул каза, че това го е променило, че едно такова изпитание смирява човека и го кара да погледне на живота от друг ъгъл. “То те учи да пренебрегваш маловажното и да гледаш по-далеч и по-високо към по-съществените неща в живота. Тази възможност ти се дава чрез болката, чрез опасността. Всичко това носи зрелост”, каза той.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...