Светът отбелязва Деня на бежанцитеactualno.com

Днес отбелязваме Световния ден на бежанците. Общият брой на бежанците, които са напуснали родината си в края на 2007 г. е бил 11.4 милиона, като други 26 милиона са били вътрешно разселени лица, принудени да бягат поради конфликти или преследване, съобщават от Върховния комисариат на бежанците към ООН.

След непрестанното намаляване на броя на бежанците в периода 2001 – 2005 г. вече втора година се наблюдава увеличение на броя им и разселените лица.

ВКБООН за бежанците работи за защитата на правата и благосъстоянието на бежанците.

Това включва грижата на тези, които бягат от насилие или преследване, да бъде даден достъп до сигурност и животоспасяваща помощ.

Защитата се изразява и в дългосрочна подкрепа, докато са в изгнание, и възможни трайни решения, за да могат те да построят наново живота си.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...