Терор срещу християните в Пакистан


Талибаните в Пакистан си отмъщават на християните за провежданите от американската и пакистанската армия военни операции срещу ислямските екстремисти, съобщава британският вестник Christian Today.

Тези дни тълпа от фанатични привърженици на движението "Талибан" нападна християни, живеещи в бедните квартали на Карачи.

"Те нахлуваха в къщите ни, биеха ни, викаха "смърт за чуждоверците" и заплашваха да ни убият, ако не преминем към исляма. Християните тук нямат право на глас, ние отдавна страдаме от това, което се върши: войнстващите екстремисти подпалват нашите църкви, разрушават къщите ни и насилват дъщерите ни“, каза за Christian Today пасторът на местната църква "Св. Дух" Салим Садък.

Според него талибаните, нахлувайки в къщите на християните, заплашвали да отмъстят за "ужасните страдания на братята" в долината Сват, където понастоящем се водят бойните действия.

Наскоро ислямисти в Карачи покриха с антихристиянска символика стените на църквата "Св. Иуда", след което нападнаха вярващите, набиха няколко християни, подпалиха християнски къщи. По време на нападението бе убито 11-годишното момче.

"Полицията не се намесваше, а само стоеше и гледаше", разказа един от пострадалите.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...