Ще броят мюсюлманите в САЩМонитор

Преброяване на мюсюлманите на цялата територия на САЩ ще бъде извършено това лято от няколко американски правозащитни и статистически организации, съобщи вестник USA Today. Според организаторите новото проучване ще даде по-точна представа за броя и етническата принадлежност на американските мюсюлмани.

Специално място в проучването ще бъде отделено на местата, където се провеждат молитвите, и за първи път ще бъдат включени редица ислямски секти, които досега не са отчитани при преброявания. Резултатите ще бъдат публикувани в началото на 2009 г.

Подобно изследване е било правено от Съвета по американско-ислямски отношения (The Council on American Islamic Relations – CAIR) през 2001 г. Тогава в преброяването са участвали събиращите се в над 1200 американски джамии около 2 млн. мюсюлмани. Основавайки се на тези данни CAIR заключи, че общо в САЩ живеят около 6-7 млн. мюсюлмани – с 300 процента повече в сравнение с 1994 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...