Абдул Рахман е освободен. Италия му предоставя убежище


Източник: news.rnn.gr

Афганистанецът Абдул Рахман бе освободен на 28 март призори. Заради приемането на християнската религия преди 16 години, той бе заплашен със смъртна присъда. В този случай обаче ислямският закон не бе приложен. Афганистан е страна, която икономически зависи от САЩ. След призива на американския президент Буш, съдът в Кабул прекрати съдебното дело.

“Рахман не може да бъде изправен пред съда поради умствени проблеми. Това потвърдиха дъщеря му и братовчедите му” – се казва в изявление на правосъдното министерство на  Афганистан. По този начин правителството на Хамид успя да парира натиска на най-консервативните представители на исляма, както и да избегне евентуален конфликт със САЩ.

41-годишният афганистанец избегна смъртната присъда въз основа на “умствените проблеми”. Афганистанските власти отказаха да дадат информация за мястото, където ще бъде преместен Рахман. Според последни данни Италия ще предостави убежище на афганистанеца-християнин.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...