Александрийският патриарх на посещение в Танзания
Източник: Пресцентър на Александрийска Патриаршия

Пастирска обиколка от днес до 3-ти март ще осъществи в Танзания Александрийският патриарх Теодор ІІ. Ще го съпровожда протопрезвитер Димитри Вергицис.

На летището на танзанийската столица Дар Ес Салаам, където Негово блаженство пристигна, го очакваха Негово високопреосвещенство митрополитът на Иринопол г-н Димитри, Негово преосвещенство епископът на Букомба г-н Йероним, посланниците на Египет, Русия, Сирия и Палестина, консулът на Гърция г-н Георги Форентинос, представители на властта на Танзания, както и множество вярващи от Гърция, които живеят и работят тук.

По-късно Негово блаженство участва в пресконференция за журналистите. Той благодари на президента на Танзания г-н Кикуете за оказаната чест и посрещането. Също така Негово блаженство изрази благодарност за подкрепата на президента на Египет г-н Мубарак, когото определи като голяма приятел на Александрийската патриаршия и на Елинизма. В изложението си той похвали и митрополита на Танзания г-н Димитри за забележителното дело по организиране на центрове за милосърдна помощ на нуждаещите се, които в Африка са изключително много. В тази програма влизат също и училища, клиники, сиропиталища, обществени кухни, старопиталища. Негово блаженство Патриархът изтъкна, че помощта се предоставя независимо от расовата и религиозна принадлежност на нуждаещите се.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...