Англиканската църква ще обсъди ръкоположението на жени за епископи


Източник: Портал – Credo. Ru

На предстоящото през месец февруари т.г. в гр. Лидс заседание на Генералния синод на църквата в Англия ще бъде разгледан проект за документ, който разрешава посвещаването на жени в епископски сан. В случай че документът бъде утвърден, първото ръкоположение ще се извърши през 2012 год. Допълнително ще бъде въведен институт на регионалните епископи, които ще работят с енориите, отказващи да се подчинят на жените-епископи.

Предполага се, че част от Синода на Англиканската църква ще настоява за продължително отлагане на това решение. Представител на църквата е заявил пред вестник Таймс, че този спор вероятно ще се води дълго, тъй като има привърженици на много противоположни гледни точки по въпроса.

Обсъждането на проблемите на женския епископат се предшества от неотдавнашното решение на Англиканската църква да ръкополага за свещеници хомосексуалисти, което едва не доведе до разкол в църквата.

Превод: Илиана Александрова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...