Андрей Кураев: Да използваме кризата, за да се издигнем духовно



Работодателите да свият своите прищевки, а не заплатата на подчинените си, призова мисионерът

Професорът на Московската духовна академия дякон Андрей Кураев призова хората да се възползват от икономическата криза, за да се издигнат в нравствено и духовно отношение, съобщава агенция Интерфакс.

"Под тежестта на кризата един се пречупва, а друг, напротив, се освобождава от натрупаната утайка и става по-чист. Иска ми се след такива изпитания хората да стават по-добри", заяви отец Андрей в интервю, дадено на агенцията.

"Най-важното по време на икономическите сътресения е да останеш човек и да не си измисляш оправдания, че уж "извънредните икономически обстоятелства" те принуждават към извънредни подлости. Особено валидно е това за работодателите", смята мисионерът.

"Нека да обуздават своята печалба и своя апетит, но да не уволняват хората и да не ги оставят без хляб. По-добре да ограничиш себе си в яденето на калмари, но не и хората в тяхната заплата", заяви отец Андрей и цитира думите на Писанието: "Помагащият на бедния дава назаем на Господа, и Той ще го награди за благодеянието му".

"Неведнъж съм се убеждавал в истината и действеността на тези думи от собствен опит", каза той.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...