Андрей Кураев призова гейовете и лесбийките към покаяние


Москва, 11 май. Дякон Андрей Кураев призова представителите на сексуалните малцинства да се покаят и да се борят с греховната си страст по пътя на християнското подвижничество, предаде Интерфакс.

"Хомосексуализмът е култура на смъртта, пропагандата на хомосексуализма е пропаганда на бездетността. Наше човешко и морално право е да квалифицираме тази система от мотиви и действия като духовна болест", каза отец Андрей в четвъртък по време на кръгла маса, посветена на тези проблеми, която се проведе в Москва.

"Много важно е човекът да разбере, че това, което става с него, е лошо. Ако човекът се бори с този грях, той става подвижник", добави той.

Според него главното е хомосексуалистът да разбере, "с какво се бори и защо". "Пътят на истинското освобождаване на човека минава през неговото извисяване в Христа", каза в заключение отец Андрей.

Друг участник в дискусията, настоятелят на храма "Св. Николай" на ул. "Берсеневка" игумен Кирил (Сахаров) заяви, че негативното отношение на Църквата към хомосексуализма не подлежи на никаква ревизия, и напомни, че според каноните хомосексуалистите се наказват с лишаване от причастие в течение на 20 години.

По-рано представителите на гей-малцинствата поискаха отец Кирил да бъде лишен от сан заради участието му в неотдавнашната акция на православната общественост пред един от гей-клубовете на Москва.

Още по темата

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...