Архиепископ Йероним във Вселенската патриаршияgreekinsight.com

Атинският и на цяла Гърция архиепископ Йероним пристигна днес на официално посещение във Вселенската патриаршия в Истанбул. Това е неговото първо посещение в чужбина след интронизацията му през февруари.

Според съобщение на Светия Синод на Еладската архиепископия в патриаршеския храм "Св. Георги" ще бъде отслужено тържествено славословие за посрещането на архиепископ Йероним, след което ще последват официални обръщения.

Представители на двете църкви ще проведат серия от срещи в събота преди следобедната вечерня в храма. Четиридневното посещение ще завърши с литургия, отслужена съвместно от Вселенския патриарх Вартоломей и архиепископ Йероним в неделя.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...