Белоруският президент освободи религиозните организации от данъциПрезидентът на Беларус Александър Лукашенко освободи със специален указ религиозните организации от облагане с поземлен данък и данък "недвижими имоти", съобщава Интерфакс, позовавайки на президентската пресслужба.

Пресслужбата на президента е уточнила, че от облагане с данъци е освободено имуществото на религиозните организации, което спада към основните фондове и се използва за религиозни, а не за стопански или други цели.

"Предприетите мерки ще подобрят материалното състояние на религиозните организации и ще ги насърчат да активират своята социална, просветителска и хуманитарна дейност", се отбелязва в съобщението на пресслужбата на белоруския президент.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...