Бенедикт ХVІ: Да се молим за единение на католици и православниИзточник: Агенция Зенит

Папа Бенедикт ХVІ призова християните да се молят за единението на католици и православни. В края на общата аудиенция на площад „Свети Петър” вчера, в присъствието на около 23 хиляди посетители, папата говори за работата на Смесената богословска комисия, заседаваща в Равена.

„Моля ви да се присъедините към моята молитва, тази важна среща да спомогне да тръгнем към пълното единение на католици и православни, за да можем скоро да постигнем споделянето на общата Чаша Господня”.

„Десетата пленарна сесия на Международната смесена комисия за богословски диалог между Католическата църква и Православната църква се провежда тези дни в Равена, за да разгледа една богословска тематика от изключителен вселенски интерес: Еклисиологически и канонически последици на светотайнственото естество на Църквата: църковно общение, съборност и власт”, припомни папата.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...