Бенедикт XVI потвърди намерението си да посети Вселенската патриаршия


Източник: www.sedmitza.ru

В писмо до Вселенския патриарх Вартоломей папа Бенедикт XVI отново потвърди намерението си да посети Патриаршеската резиденция в истанбулския квартал Фенер. Посланието на римския понтифик бе прочетено от кардинала Роже Ечегарай на богослужение в базиликата „Св. Петроний” в Болоня.

На него присъстваше и патриарх Вартоломей, който е пристигнал в Италия по покана на Болонския университет, за да бъде награден с почетната титла "доктор по защита на културните ценности".

В писмото си главата на Католическата църква изразява желанието си да се срещне с Вселенския патриарх "лично, когато пожелае Господ".

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...