Да се помолим за загиналите и ранените от пожарите в Гърция



Най-малко 60 души, сред които и деца, са загинали при унищожителните горски пожари в района на Атина, а над 150 са ранените, съобщават световните медии. Причината за бедствието са горещините и силните ветрове, което е спомогнало за бързото разпространение на огнената стихия. Засегнати са най-вече малки курортни селища близо до гръцката столица, евакуирани са стотици местни жители и курортисти, десетки семейства са останали без покрив.

Сред загиналите е и православен свещеник – отец Спиридон Папапостолу от град Халандри, който по време на огненото бедствие заедно със семейството си е летувал в курортното селище Мати, на около 30 км от Атина.

Вселенският патриарх Вартоломей, Александрийският патриарх Теодор и Румънският патриарх Даниел са изпратили съболезнователни писма до Атинския архиепископ Йероним.

В писмото си патриарх Даниел изказва своята, на целия клир на Румънската православна църква и на всички православни румънци молитвена подкрепа за гръцкия народ. “Молим се Всеблагият Бог да упокои душите на онези, които загубиха живота си в огненото бедствие, и изказваме нашата братска съпричастност с всички, които страдат от последиците на пожарите… Пожелаваме бързо възстановяване на ранените! Имаме пълната надежда, че под грижите на Вашето пастирско водителство гръцкият народ ще премине с Божията помощ през това изпитание“, се казва в посланието на Румънския патриарх.

Бог да прости загиналите и да даде утеха на техните семейства!

 

Reuters

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...