Богословска комисия на Руската църква ще проверява дейността на отец Владимир ГоловинПо повод противоречивата дейност на руския свещеник Владимир Головин е била създадена богословска комисия на Руската православна църква. Първата работна среща се е състояла на 24 март тази година в сградата на епархийското управление в гр. Чистопол.

В състава на комисията са включени представители на Казанската и Чистополската епархия на Руската православна църква. Целта на комисията е да събере и прецени информацията и да изясни на протойерей Владимир Головин онези моменти в неговата дейност, които излизат извън рамките на църковния устав и вероучение.

“Това ще позволи да се реши негативната ситуация, формирала се покрай богослуженията и обществената дейност на протойерей Владимир Головин и да се даде изчерпателен отговор по всички обстоятелства, свързани с този проблем”, се казва в изявление на комисията.

Протойерей Владимир Головин е клирик на Чистополската епархия на Руската православна църква, предстоятел на храма “Св. мъченик Авраамий Болгарски”, гр. Болгар в Русия. Духовникът придоби известност благодарение на своите видеопроповеди, а също така и с организирането на т. нар. акатисти по споразумение. Дейността на “бòлгарския старец” се оценява нееднозначно. Особено внимание към нея привлече докладът  на протойерей Александър Новопашин “Комерсиално-религиозният проект на свещ. Владимир Головин”, изнесен по време на Рождественските четения през 2018 г., който беше публикуван и в Православие.БГ. | Chistopol-eparhia.ru

 

Превод: Андрей Романов

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ: