Българският диоцез на Православната църква в Америка приключи 44-та конференция на диоцезаИзточник: OCA News

Представители на клира и миряните от енории на Българския диоцез на Православната църква в Америка със седалище в Толедо, Мичиган, проведоха там своята 44-та конференция на диоцеза в църквата Св. Николай на 24-25 юни 2006 г.

Негово Блаженство Кирил, архиепископ Питсбъргски, на Западна Пенсилвания и Българския диоцез, председателствуваше събранието.

Негово Преподобие о. Рафаил Биерницки и дякон Робърт Джеймз Ройър от църквата Св. Мария Магдалина във Фентън, Мичиган, отслужиха в съслужение Божествената литургия за празника Рождение на св. Йоан Кръстител. Деловите заседания последваха в хотел Уингейт.

Делегатите изнесоха доклади за живота на енориите в диоцеза и дадоха предложения за текущите служения на диоцеза. Беше обсъдена също и активната работа с многото нови имигранти от България, пристигнали неотдавна в САЩ и Канада. Архиепископ Кирил изнесе доклад върху цялостния живот на диоцеза, като отбеляза, че за него е благословение да има такива добри и верни съработници.

В събота вечерта беше отслужено Велико повечерие, след което имаше празничен банкет в ресторант Уали.

Архиепископ Кирил и клирът на диоцеза отслужиха съвместно св. Литургия в неделя, 25 юни, отбелязвайки празника Неделя на Всички светии на Северна Америка. Хорът, под ръководството на Джон Джоузеф Тоум, изпя ектениите красиво и с дух, а Негово Преподобие о. Андрю Мултън от църквата Св. св. Кирил и Методий в Гранит Сити, Илинойс, изнесе вдъхновяваща проповед.

Последва обяд в енорийската зала, който даде възможност на делегатите да обновят познанствата си и да отправят поглед към 45-та конференция на диоцеза, за домакин на която бе определена църквата Св. св. Кирил и Методий в Гранит Сити, Илинойс, през 2007 г.

Българският диоцез включва 19 енории и мисии и един манастир в САЩ и Канада. Годините 2006 и 2007 бележат 30-та годишнина от приемането на диоцеза в Православната църква в Америка и 42-та година от встъпването в длъжност на архиепископ Кирил като управляващ йерарх на диоцеза.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...