Вселенският патриарх и папата се помолиха заедно в Сикстинската капелаМоже да харесате още...

12 Отговори

 1. serafim1967 каза:

  Мерзостта на запустението вече седна на свято
  място/което не е Сикстинската капела/!Знаме- нието на Светия дух е за все по-близкия край на времената!Радостното изживяване – за бесо-вете/за които станахме посмешище/!Май е вре-ме да хващаме гората/разбирай,планината/!…

 2. Kakvo e istina? каза:

  Ето, двете църковни глави се помолиха заедно. Смущава само факта, е в българските народни приказки се разказва винаги за триглавата ламя, а не за двуглавата. Къде ли е била третата глава по време на общата молитва?

 3. glory каза:

  Като част от своята цялостна политика в подкрепа на правата на човека правителството на Съединените щати обсъжда с българското правителство въпросите, свързани със свободата на вероизповеданието.

 4. victory каза:

  В свещените текстове е написано много ясно как да се постъпва.Действията описани по горе не правят чест на Патриарха.Господ Бог ИСУС ХРИСТОС иска всички хора да се спасят.Но това съвсем не значи че трябва да приемем еретическите възгледи на Папата,още повече молитва заедно с него.В пророчествата ясно е казано кой ще оглави Църквата и всички действия които ще се случат след това.Въпроса е вярващите да не го следват,в противен случай ги очаква разочарование. Не е присъщо не Светската власт да обсъжда духовни дела.Успех.

 5. дяконПенкоКо каза:

  Събитието от 08.10 – ти ( http://www.pravoslavie.bg/content/view/10291/58/ ) беше с далеч по-страшни последици за православието, но остана незабелязано (като се съди по коментарите). Страшното е, че духовните ни водачи се превърнаха в партийни лидери с присъщите за такива териториални, властови и финансови интереси. Църквата вместо основната си функция – спасение на човеците, се нагърби с политически грижи – екологично равновесие, световен мир, равенство и социална справедливост, което се е чисто Богу борчество. Та нали заради правото на свободен избор, Божият Промисъл допуска всичко това и нашата цел е не да го променим, а именно чрез него да се спасим.
  ( плюс коментара ми от 08.10 – горния адрес)
  Цитат: „всякакви разделения, включително разделенията в името на религията, се превръщат в заплаха за мира и единството на човешкия род;”
  Този цитат не е от Ленин, Клинтън, или Първанов, това е становището на всички православни патриарси подписано във Фенер. То на практика обезсмисля мъченичеството щом може с малко „по-гъвкава” политика да се постигне консенсус с всяко Богу борческо учение. Защото забележете говори се за мир не с евреите или с източните народи а „особено с юдаизма и исляма” – мир с дявола. Без коментар. „ Който има уши да слуша нека слуша.” Мат.(11:16)

 6. Грешник каза:

  Чета Вашите статий и коментари, и съм възхитен. Особена духовна радост изпитвам от становището Ви относно календарната реформа, което напълно споделям.
  Ако направим сравнение, как са защитавали вярата светите Отци и как съвременните „православни“ икуменисти стават предатели на вярата, просто ще се ужасим!
  Целувам Ви братски.

  Господи Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй нас грешните. Амин.

 7. Грешник каза:

  Простете, но името на нашия Господ е Иисус!

 8. victory каза:

  Грешник когато си позволяваш да поучаваш някого,преди това добре помисли.Не че съм безгрешен.Но за тебе е необходимо да понаучиш някои неща.Едно от тях е НЕРАЗДЕЛИМИЯ И ЕДИНОСЪЩНИЯ БОГ В ТРИЦА.БОГ ОТЕЦ ,БОГ ИСУС ХРИСТОС И СВЕТИЯ ДУХ.Надявам се си чувал.Успех.

 9. Рътеп каза:

  още един глас от мен за „Иисус“ :Р :-)))

 10. Idiot каза:

  Стана им навик на двамата да се молят заедно. Тоя патриарх направо си плаче за низвержение.

 11. Metallica каза:

  Всъщност истинското име на Богочовека Иисус е Йешуа, а гръцката транскрибция е Иисус.

 12. 1978 каза:

  victori ti se poqvi ne6to pak,,,