Вселенският патриарх прие македонска църковна делегацияИзточник: Patriarchia.ru

На 21 февруари вселенският патриарх Вартоломей е приел делегация на Македонската православна църква в своята резиденция във Фенер, Истанбул.

На срещата, станала по молба на македонската страна, патриархът е подкрепил позицията на Сръбската патриаршия, която смята МПЦ за разколническа, съобщава Patriarchia.ru, позовавайки се на гръцката църковна агенция RNN. Според македонския църковен портал Премин, който цитира Дебърско-Кичевския митрополит Тимотей, срещата е преминала в дух на доброжелателство и търсене на решение на македонския църковен проблем.

На срещата МПЦ е била представлявана от Дебърско-Кичевския митрополит Тимотей, Струмишкия митрополит Наум и архимандрит Партений.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...