В Гърция започна програма за диалог „Църква и общество“Източник:
ecclesia.gr

С участието на 550 представители от политическите, икономическите, образователните, културните и благотворителните организации от Пелопонес, в Гърция се реализира първият цикъл от диалога Църква – Общество.

С участието на 550 представители от политическите, икономическите, образователните, културните и благотворителните организации от Пелопонес, се реализира първия цикъл от диалога Църква – Общество с централна тема “Власт и служение в живота на Църквата”. Лектори бяха Митрополитът на Тива и Ливадя Иероним, както и професорът от Солунския университет Василиос Юлцис.

След лекциите бяха проведени разговори в пет работни групи, които формулираха своите изводи. Те ще бъдат внесени от митрополит Иероним в Светия Синод на 6.10.2005, за да се вземат съответните мерки.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...