В Гърция разглеждат проектозакон за църковното имущество


Източник: news.rnn.gr

Очаква се в най-близко бъдеще в гръцкия парламент да бъде внесен проектозакон за лечебните извори, съставен от Министерството за развитие на туризма. Чрез него ще се открие възможност за оценка на недвижимото имущество на Църквата.

Според публикации на вестник “Епендитис”, собствеността на Еладската Църква като юридическо лице надвишава 15 милиарда евро, като тя може и да се удвои, ако се вземат предвид данните за недвижимите имоти на 2500 манастири и храмове, които имат свои документи за собствеността си.

Еладската Църква е собственик на острови и необитаеми скалисти острови, а в континенталната част на Гърция притежава почти 856 хиляди декара гори. Според същата публикация, манастирът с най-голяма собственост е светогорският “Ватопед”.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...