Италиански археолог представя нова хипотеза за Светата чаша от Тайната вечеря


Източник:  news.bg

Свещеният граал – чашата, която Иисус е осветил на Тайната вечеря, се намира в Рим, в храма „Сан Лоренцо Фуори ле Мура", твърди италианският археолог Алфредо Барбагало, цитиран от ИТАР-ТАСС.


В резултат на двугодишно изследване той стига до извода, че в храма се намира „необикновен артефакт, абсолютно съвместим с търсената в продължение на столетия реликва".
Според изследването на Барбагало през 1258 г. след Христа църковните съкровища, сред които и Свещеният граал, са предадени от кръстоносците на римския папа Сикст V, починал четири дни по-късно. Оттогава следите на реликвата се губят и до днес не се знае нищо повече за нея.

Много легенди говорят за появата на Светата чаша в различни части на света, но според Барбагало той не е напускал Рим. Изводът му се базира на средновековни икони от храма „Сан Лоренцо Фуори ле Мура", на които е изобразена „Свещената чаша". Съдейки по иконите, граалът би трябвало да се намира в катакомбите Сан Чириако, разположени под църквата.
Сега нещата зависят от администрацията на Ватикана, която трябва да разреши катакомбите да бъдат изследвани.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...