В Хамбург предстои награждаване в конкурса за детска рисунка „Бъди творец“kalendar2017За трета поредна година с благословението на митрополит Антоний Българската православна църковна община „Св. св. Кирил и Методий“ в Хамбург проведе конкурс за детско творчество.

Под надслова „Бъди творец” малките художници представиха своето виждане за Сътворението на света. Картините на участниците изненадаха журито с невъобразимо богатство от мотиви, цветове и идеи. За това изборът на лауретатите не беше никак лесен. Тъй като през 2017 г. енорията в Хамбург отбелязва 10 години от създаването си, в тазгодишния календар освен 12-те картини за месеците, бяха поместени още 12 от чудесните творби.

На 4-и декември от 16. ч.  Хамбургската енория (на адрес на адрес Shanghaiallee 12) кани малки и големи да отпразнуват заедно току-що излезлия от печат нов календар. Всички деца, които изпратиха рисунки за конкурса „Бъди творец”, ще получат награди и са сърдечно поканени да присъстват на празника заедно със своите приятели и родители. Онези от тях, които нямат възможността да пропътуват толкова километри до северна Германия, ще получат заслужените си подаръци по пощата. Освен това, през предстоящата 2017 година ще бъде организирано тържество и в България.

В неделния ден отец Кръстин ще открие празника с молебен за децата и ще раздаде подаръците на участниците в конкурса. След това доброволци от енорията са подготвили празнична програма, в която е включена изложба на всички участвали творби с представяне на календара за 2017 г.

Сцена с пиано ще очаква всички малчугани да се включат в импровизиран детски концерт – кой както може – с песничка, стихче, изпълнение на инструмент или просто с пляскане, с барабанче или дървена лъжица.

За децата, които не искат да се изявяват на сцената – а и за всички останали – ще има работилничка за коледни играчки от плъстена вълна, шишарки, жълъди и всякакви други интересни предмети.

А онези, които предпочитат тихо да се сгушат и да слушат, ще чуят историята за наближаващото Рождество Христово и ще я видят в картинки.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...