В храмовете започва подписка за изучаването на религияМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Тъкмо ще се преброят милионите вярващи, които посещават църквите всеки ден по няколко пъти.

 2. Milka каза:

  върху такава „подписка“ съм слагала поне 30 пъти името си – началото й беше поставено през 1997 г. – каква цикличност!!!

 3. KATI каза:

  И аз като Милка съм се подписвала с голямо усърдие.
  Както и с голямо усърдие се „самообразовах“ дълги години, защото „Така трябвало“.
  И едва от вчера, благодарение на сайта на Православие.БГ- разбрах колко много грешки съм допуснала в своя хр.живот, за които плащам не само аз, но и дъщеря ми, и майка ми, които въведох в Църквата.
  Защото в БПЦ няма вътрешно-църковен диалог!
  Няма духовни отци, които изцяло да поемат грижата за спасението ти .
  Един трябва да е изповедникът и да те ръководи правилно, за да имаш доверие и опора в него, послушание . Е ли е?!
  Така объркват душата ти, че ти опротивяват и се чудиш как да отидеш на литургия, понеже това,което чувстваш е грях! А Бога обичаш, но как да възлюбиш този в по-голямата си част недостатъчен клир!!! Прощаваш му, но какво от това-бедите следват:“Ако слепец..“и“Людите ми погиват от незнание“-казва Господ.
  Макар и с други думи (по повод интервюто с проф.Желев) пак същото:
  Въвеждането на пр.вероучение е толкова необходимо, колкото въздухът и водата за човека, но още по-необходимо е промяната в качеството на клира и връзката му с встъпващия в храма и проблемите му.
  Никой не бяга от доброто и ако служителите на Църквата работят с просветена пастирска грижа и хр.любов-няма да има нужда от подписки, защото хората сами ще ги търсят.
  Какво като се дадат знания на децата?! Някои от тях ще потърсят храма-и какво ще се случи с тях там, ако няма кой да ги посрещне истински, да им дава правилни съвети и да ги обича?