Годишна среща на специалистите по църковна историяИзточник: Лумина

В периода 10 – 13 септември, в културно-социалния център “Св. Паисий” в манастира Нямц, Румъния, ще се проведе годишна среща на Националния съвет на църковните историци. В мероприятието ще участват над 50 специалисти по Църковна история от страната и чужбина.

Тази година сесията носи названието “Почитане на светите икони в Православието. Историческа ретроспектива на решителните за установяване и стабилизиране на богословие на иконата моменти и основните проблеми”.

Работата се провежда с благословията на Негово високопреосвещенство Даниел, Митрополит на Молдова и Буковина и кандидат за Патриах на Румъния, в три секции: историческа, богословска и иконографска. Освен работния цикъл, в последния ден са предвиден за посещения на манастирите в района. Председател на секцията тази година ще бъде проф. акад. Емилиян Попеску.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...