Гражданите на Екатеринбург ще съдят „Свидетелите на Йехова“


Източник: Седмица.Ру

Екатеринбург. Обществена инициативна група на гражданите на Екатеринбург с подкрепата на Екатеринбургската епархия и Центъра "Св. Ириней Лионски" (Москва) започна съдебен процес срещу дейността на една от най-известните американски тоталитарни секти – "Свидетелите на Йехова".

В мисионерския отдел на Екатеринбургската епархия напомниха на журналистите, че в Москва дейността на тази секта вече е забранена с решение на Головинския районен съд. В решението на съда се казва: "Според заключението на комплексната експертиза, направена от комисия специалисти (религиоведи, лингвисти, психолози), "Свидетелите на Йехова" подчиняват семейните отношения на лоялността към организацията, оказват натиск върху личността с цел подмяна на ценността на институцията "семейство" с тази на "нашата организация". Безусловното подчинение на всички закони и текущи решения на ръководството на "Свидетелите на Йехова", рязкото изолиране на децата, младежта и възрастните от околната среда, почти пълното запълване на времето с дейност, наредена от организацията, стигащо до почасова отчетност – всичко това трябва да се разглежда като деструктивна тенденция, насочена срещу семейния живот".

В епархиалния реабилитационен център са идвали пострадали от сектата хора с разрушени семейства. В единия случай момиче е било принуждавано да прекрати общуването със собствените си родители, понеже те са "лишени от общение" със сектата. Йеховистите твърдят: "Светът на сатаната – това е организираното човешко общество, което съществува отделно от организацията на Бога".

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...