Състоянието на патриарх Павле все така нестабилно, от Синода не дават точна информация


Блиц онлайн, СПЦ

Здравословното състояние на сръбския патриарх Павле продължава да е нестабилно. Подобрение се забелязва само при провеждането на терапията, но през нощта нещата отново се влошават, съобщават лекуващите лекари от Военномедицинската академия в Белград.

От болницата казват, че ежедневно изпращат до Светия Архиерейски Синод сведения за състоянието на сръбския патриарх, и че решение дали тази информация да бъде изнесена пред обществото могат да вземат единствено те. Същевременно от Патриаршията се въздържат да съобщят какво е моментното състояние на патриарха.

Преди три дни от канцеларията на Светия Синод обявиха в официално съобщение, че здравословното състояние на патриарха е стабилно и че предвид възрастта му „понася с достойнство и търпение своите старчески тегоби” и „според дългогодишния си обичай” се причастява ежедневно. Съобщението бе огласено в същия ден, в който от Блиц съобщиха, че Негово светейшество е преживял най-тежката до момента криза и че животът му отново е в опасност.

Патриарх Павле се лекува във Военномедицинската академия вече петнадесет дена. Страда от проблеми със сърцето и белодробна емболия, като от лечебното заведение не правят положителни прогнози. Освен лекарския екип за него се грижат и двама монаси. През декември 2005 година той бе приет за първи път в ВМА, където бе лекуван от фрактура на тазова кост. Оттогава му се прави редовен медицински контрол и се провеждат балнеологични процедури.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...