Делегация, водена от Румен Петков, e на посещение в Рим и ВатиканаИзточник: Actualno com

Българска делегация, водена от министъра на вътрешните работи Румен Петков, пристигна днес на посещение в Рим и Ватикана. В делегацията са включени директори на национални служби в министерството. Заедно с делегацията пътуват и 20 деца на загинали полицаи и пожарникари. Програмата предвижда аудиенция при папа Бенедикт ХVI, разглеждане на базиликата "Св. Петър", на гробницата на император Адриан, Съдебната палата, площад "Навона", Пантеона. Следобед е запланувано посещение в българския храм „Св. Викентий и Анастасий” на площад „Фонтана ди Треви” в Рим, където ще бъде отправена кратка молитва.  

Очаква се Румен Петков да поднесе в дар икона на Св. Иван Рилски, която е копие на тази в Рилския манастир. След това българската делегация ще посети гроба на св. Кирил, Колизеума и площад "Венеция".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

4 Отговори

 1. sandi каза:

  Ватикана, пази фонтаните !!! Хи, хи, хи !

 2. Ангел Небесен каза:

  Олеле-малеле, Пикльо Шадравански ще освети fontana di trevi, а може дори и да влезе в ръкопашна схватка с някой карабинер! Пази се Италияяяяя, бУгарин че те гази!

 3. stoyan каза:

  Vinagi mi e bilo interesno da razbera kakva rabota imat nashite politzti pri papata. Za tyah bi imalo mnogo poveche smisal da otidat da posetyat i iskat blagosloviyata ot Patriarh Maksim i ot Vselenskiya Patriarh Vartolomej, kojto mejdu drugoto e Patriarh na Constantinopol – Noviya Rim.

 4. Radko Popov каза:

  По телевизията новината беше представена като че ли Петков е отишъл в Рим с децата специално папата да ги благослови. До къде паднахме! Ако англиканският министър на вътрешните работи вземе от Лондон деца и ги заведе в Рим да ги благослови папата – моментално ще падне цялото английско правителство. А у нас това почти не прави впечатление!?