Делегация на СПЦ на кръгла маса във ВашингтонИзточник: Информационна служба на СПЦ

Епископът на Задхълмие и Херцеговина Григорий ще участва, от името на Негово светейшество сръбския патриарх Павле, на дискусията по повод на десетгодишнината от подписването на Дейтънското споразумение, която трябва да се състои на 21 и 22 ноември във Вашингтон, в организация на Нюйоркската фондация „Зов на съвестта”.

С Дейтънското споразумение, подписано през 1995 година, бе сложен край на въоръжените сблъсъци в Босна и Херцеговина. Фондацията „Зов на съвестта” е организирала и други подобни разговори през 1992 година в Швейцария, с намерение да участва активно в намирането на мирно решение за сблъсъците на територията на Босна и Херцеговина.

Според предвижданията на организаторите, на предстоящата конференция представителите на църквите и религиозните общности от Босна и Херцеговина, заедно с висши функционери на Държавния Департамент на САЩ, ще разговарят за резултатите от Дейтънското споразумение и за бъдещите стъпки, които трябва да бъдат предприети в името на зачитането на правата на църквите и религиозните общности.

Предвижда се също така по време на престоя си в Америка епископ Григорий да се срещне и със служители в Белия дом, Държавния департамент и членове на Конгреса на САЩ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...