Документалният разказ на Вим Вендерс за папа Франциск e в топ 10 на най-гледаните филми на големия екран в Германия това лятоНовият документален филм „Папа Франциск. Човек на думата си“ на големия немски режисьор Вим Вендерс бе представен на тазгодишния фестивал в Кан, а в средата на юни бе и премиерата му в Германия. За един месец филмът пожъна впечатляващ успех на големия екран в Германия и в края на юни измести големи холивудски продукции като „Джурасик свят: Рухналото кралство“ като се нареди на четвърто място в класациите на най-гледаните филми от немските кинозрители това лято.

Вим Вендерс заснема филма по предложение на монс. Дарио Вигано, префект на секретариата на Ватикана по въпросите на комуникацията. Вендерс прави четири интервюта с папата с продължителност около два часа, използвайки при снимките похвата direct-to-camera, така че зрителят сякаш е поставен лице в лице с папата. Събирайки въпросите на хора от различни възрасти и профеии, папа Франциск отговаря на селяни и работници, на бежанци, на деца и старци, на затворници и живеещи във фавелите хора.

В интервю за немски медии Вендерс определя папата като автентичен и искрен мъж с различен морален компас от „освободените от морал световни лидери, като уверява зрителите, че целта на филма не е , и не избягва и противоречиви теми, които се повдигат в общественото пространство по повод Римокатолическата църква в съвременния свят.

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...