Държавният департамент на САЩ критикува Закона за вероизповеданията в РумънияИзточник: Crestinorthodox

Държавният департамент на САЩ смята, че Законът за вероизповеданията в Румъния е дискриминиращ. Твърдението се появи в студия, засягаща въпроса за свободата на вероизповеданията по света. Според агенция NewsIn, румънският закон е критикуван, защото поставя пречки за малцинствените религиозни групи.

Това твърдение е следствие от искането за регистрация на нова религиозна група. Посланикът за религиозна свобода Джон Ханфърт подчертава, че правителството в Букурещ продължава да прави разлика сред признатите и непризнатите религиозни групи, а броят на регистрираните религиозни групи е все още много малък.

Ханфърт не е първият, който повдига този въпрос. Подобни коментари по адрес на Румъния, когато става въпрос за анализи на религиозната свобода на световно ниво, съществуват отдавна.

От друга страна, същият документ констатира, че правителството не е върнало собствеността на униатите в Румъния, която комунистите през 1948 г. предават на Православната Църква.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...