Европейска конференция в Сан Марино за религиозното измерение на междукултурния диалогИзточник:
Strasbourg-REOR

Темата за междукултурния диалог и мястото, което заемат в него религиозните общности, ще бъде предмет на внимание на специалната европейска конференция, организирана в рамките на председателството на Република Сан Марино в Комитета на министрите на Съвета на Европа (ноември 2006 година – май 2007 година). В конференцията, която ще се състои на 23 и 24 април 2007 година, ще участват представители на страните членки на Съвета на Европа, дипломати, религиозни личности, специалисти в областта на държавно-църковните отношения, учени и защитници на човешките права.

В програмата на форума фигурира също разглеждането на въпроси от политиката на Съвета на Европа в областта на партньорството с религиозните организации, от междукултурния и междурелигиозния диалог. Участниците в конференцията ще могат да изразят мнението си за Бялата книга за междукултурния диалог, която Съветът на Европа подготвя.

Игумен Филарет (Булеков), представител на Московската патриаршия в Страсбург, ще вземе участие в конференцията по покана на Генералната дирекция „Образование и култура” на Съвета на Европа.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...