Епископ Иларион се изказа отново за православно-католически съюзМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. zasho каза:

  Ami da, imperialisti se sdruzawat s imperialisti!
  Kakwo nowo mogat da izmislijat teija bolni mozaci?
  Ako mogat da stapchat celija svijat – naj-dobre!

 2. Дон Кихот каза:

  Zasho,

  Бих повярвал на твоите щедро сипани обвинения, ако си попълниш профила, за да видим кой си, какъв си, в коя секта членуваш и пр.

 3. Idiot каза:

  Веднъж и позицията на католическата църква да съвпадне с тази на Православната. Омръзнало ми е да слушам за „погазените“ права на хомосексуалистите. НЕ трябва да се разрешават еднополовите бракове. НЕ трябва да се толерира свободната любов. Нека не забравяме, че Православната църква е единствената пазителка на Истината и измислянето на други истини ще е пагубно. Днешните времена са пример като от учебник по съблазън. Лошото е, че вече и умът започва да бъде съблазън.
  Относно изцепката на Zasho, нека му напомня, че за разлика от католическата църква, Православната църква никога не е упражнявала светска власт. Следователно етикетчето, „империалисти“ е поставено поради незнание на този факт.

 4. zasho каза:

  Братя, не ме разбрахте, империалисти са руснаците и папата, а не Православната Църква! Смущава ме дълбоко идеята за „съюзи“, „оси“,“походи“, „влияния“, „въоръжения“ и т. н.
  Днес врагове са хомосексуалистите и мюсюлманите, утре са поляците, вдруги ден украинците, познайте кога ще дойде и нашият ред, и не мислете, че сега не ни четат…

 5. Владислав каза:

  Да си се радват на живота хомосексуалистите и да си безчинстват кръвожадните ислямисти, „на нас какво ни е“.
  Никой не ни е враг!…
  Драги, съюзът ни би бил срещу войнстващото зло, тоест – срещу светските идеи, окултизма, паганизма, пропагандата на греха, атеизма, наглите лъжи. Реакцията срещу това е наш дълг. Ние не се борим срещу хората, а срещу поднебесните духове на злобата. Първо – в нас, но също и извън нас; затова трябва да свидетелстваме в света. „Горко ни“, ако не го правим (1Кор 9:16). А за това са добре дошли всички, които ни помагат. Защото „които не са срещу нас“ в защита на истината, „те са с нас“ (Мк9:40, Лк9:50).
  Всъщност, това отдавна трябваше да се прави. И не се прави само заради истеричните фанатици, които се боят да не би от подобно сътрудничество да последват догматически отстъпления или подчиняване – я на папата, я – на самия дявол?… Ако обаче бяха толкова ревностни християни, оставайки и трудейки се ВЪТРЕ в църквата, без само да я плюят отстрани – до това никога не би се стигнало. А сега – губим отвсякъде. Нито благовестим, нито предупреждаваме, нито помощ вземаме от някого, нито сами помагаме на когото и да е… Спасяваме себе си – колко благородно и саможертвено. А светът си загива „по план“. Секс, насилие, наркотици и рокенрол – обаче ние сме си добре, на топличко, в нашата си истинска Църква. Като в едно кино, даже е забавно.
  Понякога Христос се предава с мълчание, понякога – с бездействие… Е, няма как. Но, виж – Мт 18:7…